20-ers 30-ers coaching inzicht overzicht uitzicht

Twintigers en dertigers coaching

De twintigers en dertigers van deze tijd zitten soms in een lastig parket. Keuzestress en streven naar perfectie zijn vaak de valkuilen. Is het meegaan, achterblijven of aanpassen?

Oudere generaties hebben hard gewerkt en gevochten voor onder andere vrijheid, emancipatie, globalisering en automatisering. Het leven is er beter en makkelijker door geworden, zegt men. Het idee leeft dat alles nu totaal ‘maakbaar’ is. Ben jij het er mee eens dat je alles kunt bereiken, zolang je maar je best doet?

Vigoroso coaching ondersteunt bij:

Omdat er veel te kiezen valt moet je wel in staat zijn om de juiste keuzes te kunnen maken. Vind jij het moeilijk om te kiezen, omdat je nog geen totaal overzicht hebt van alle mogelijke  keuzes? Of heb jij onrust na je gemaakte keuze, omdat je bang bent dat je de verkeerde hebt gemaakt? Of wil je niet kiezen en pak je alles op?


Een klein voorbeeld hiervan is het kopen van een wasmiddel. Je weegt bij je koop het één en ander af zoals de prijs, kwaliteit, geur, ervaringen van anderen, uiterlijk en noem gerust nog vijf andere eigenschappen op.  Uiteindelijk maak je een weloverwogen keus waarbij je geen stress voelt over het feit dat je zojuist wel minimaal tien afwegingen hebt moeten maken.

 

Velen raken het overzicht wel kwijt wanneer de keuzes grotere zaken betreffen zoals de juiste baan, carrière wisselingen, het starten van een gezin, het kopen van een huis of auto, het maken van een wereldreis enzovoorts. Hoe meer van deze levenskeuzes tegelijk spelen, hoe groter de wirwar in het hoofd kan worden.

Twintigers en dertigers zijn hun eerdere generaties dankbaar voor alles wat ze nu hebben, maar weten soms nog niet hoe ze op een gezonde manier hiermee om te gaan en verdrinken in deze meerkeuzemaatschappij.

Je hebt een nieuw huis gekocht en wilt het in één keer helemaal verbouwen. Dat wil zeggen een nieuwe badkamer, nieuwe keuken en liefst ook meteen een dakkapel of uitbouw, want dan zit je later niet meer in de rommel. Ouderen zullen zeggen dat zij jaren lang over hun huis hebben gedaan om het naar hun wens te maken. Zij kunnen wellicht deze 'haast' niet snappen; "Iedere vijf jaar pakten wij weer een nieuwe kamer aan". Maar waarom als het allemaal in één keer kan?


Je hart zegt dat materialisme een bijzaak is. Het leven is meer dan mooie auto's, prachtige kinderwagens of de nieuwste gadgets. Toch hecht je hier waarde aan, omdat het je simpelweg een goed gevoel geeft. Je voelt je er misschien zelfverzekerder door, je vindt aansluiting in je sociale leven, je ervaart hierdoor meer levensvreugde. Daar is eigenlijk toch niks mis mee?


20-ers en 30-ers hebben hun ouders of ooms en tantes op zien branden. Jij bent vastberaden om het niet zo ver te laten komen. Sporten en gezond eten staan ook op je lijstje van een fijn en prettig leven. Liefst in combinatie met een mudrace of wielerevent met vrienden, want je vind je sociale leven ook het investeren waard en slaat hiermee twee vliegen in een klap. Past dit allemaal in je agenda?


Je hebt idealen, doelen en/of wensen. Sommige komen vanzelf op je pad en voor andere zaken is het hard werken om het voor elkaar te krijgen. Vooral bij het streven naar het ideale plaatje in je hoofd kunnen obstakels je soms in de weg staan. Heb je het idee dat iedereen om je heen het voor elkaar heeft behalve jij? Ziet het gras er bij de buren toch wel groener uit? Of voel je misschien de druk om in het tempo van je omgeving mee te groeien in plaats van je eigen tempo? Heb jij ook het gevoel dat een week uit 8 dagen zou moeten bestaan? Of een dag uit meer dan 24 uur om het allemaal voor elkaar te boxen?


Het leven gaat tegenwoordig sneller dan vroeger. Met name hoger opgeleiden bereiken eerder een punt in hun leven wat vroeger de 'midlifecrises' werd genoemd. Je hebt voor je gevoel alles wat je hartje begeeft. Je hebt toegeleefd naar een doel in je leven en komt tot de conclusie dat je hier nu bent beland. Ligt er nog een doel in het verschiet? Of ben je op het moment even doelloos?


Als het hoofd vol loopt en je zwoegend door het leven gaat kan het ook zijn dat je je afvraagt waar je het allemaal voor doet. Is het allemaal wel de moeite waard?

Kenmerkende vragen bij 20-ers en 30-ers zijn onder andere:

coaching-ede-tijd
  • Zal ik nu op wereldreis gaan en laat ik alles achter?
  • Is het tijd om te starten met kinderen of investeer ik nog eerst in bepaalde doelen?
  • Hoe creëer ik meer balans in mijn leven?
  • Hoe stel ik beter mijn prioriteiten?
  • Wie ben ik en wat wil ik?
  • Hoe kan ik nu genieten en bezig zijn met later?

Is dit herkenbaar voor je en kun je hulp hierbij gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op via deze link.


© Webline Studio CMS 2020